Морнари кувају и обављају рутинске задатке: Иран објавио снимак са заплењеног брода (видео)

Пратите нас
Иранска државна телевизија објавила је видео-снимак на коме је посада заплењеног британског нафтног танкера „Стена Имперо“. Може се видети да су морнари доброг здравља и да чак обављају рутинске задатке.

У једном кадру на видео-снимку се може видети како посада, коју чини 23 морнара из Индије, Латоније, Русије и Филипина, разговара са мушкарцем, за којег се претпоставља да је ирански званичник. Иако се можда чини да су морнари нервозни, очигледно је да окружење није непријатељски настројено.

На другом кадру у видео-снимку се види како посада разговара уз кафу. Видео-снимак такође приказује и чланове посаде који обављају рутинске задатке, од надгледања опреме до кувања у бродској кухињи.

Подсетимо — у петак је у Ормуском мореузу Корпус чувара Исламске револуције у Ирану заробио танкер који плови под заставом Велике Британије, након што је наводно прекршио међународна правила.

Велика Британија је осудила тај потез, назвавши га — „неприхватљивим“. Напад је дошао усред британско-иранских тензија, које су ескалирале, након што је Велика Британија заузела ирански супертанкер близу Гибралтара.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала