Новак јачи од повреде и Лондера за пласман у треће коло

© REUTERS / Robert DeutschНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија
Пратите нас
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у треће коло Ју-Ес опена победом над Хуаном Игнасиом Лондером. Ђоковић је савладао Лондера резултатом 6:4, 7:6 (7-3), 6:1 у мечу током којег је имао великих проблема са повредом левог рамена.

Од почетка сусрета квалитет тениса је био веома висок и Лондеро није попуштао пред фаворизованим противником, а Ђоковић је био тај који је више грешио, преноси РТС.

У неколико уводних гемова је направио двоцифрен број неизнуђених грешака и на тај начин омогућио Аргентинцу да први направи брејк.

Неколико пута је током поена имао болне гримасе и тресао је леву руку, а када је затражио медицински тајм-аут, било је јасно да га мучи повреда левог рамена.

Физиотерапеут му је у више наврата масирао тај део тела, док је Новак на терену нанизао неколико гемова и дошао до првог сета.

Међутим, бол у рамену није јењавао, два третмана између гемова нису много помогла и то је Хуан Игнасио искористио да зада нови ударац.

Велики број грешака из почетног ударца проузроковао је да Србин претрпи два брејка и, како је тада изгледало, питање је било да ли ће уопште бити способан да издржи до краја.

И онда, потпуно неочекивано, бранилац титуле је започео фуриозну серију од пет гемова којом се ставио у ситуацију да сервира за 2-0 у сетовима, али није успео. Лондеро је вратио егал и издржао до тај-брејка, када је Србин додатно појачао и сломио отпор Аргентинца.

Испустио је вођство на почетку трећег, али га је брзо повратио и завршио посао за нешто више од два сата игре.

Он ће се у следећој рунди састати са победником дуела Душан Лајовић-Денис Кудла, који је одложен за четвртак због константне кише у Њујорку.

Осим Лајовића, још један српски тенисер је непланирано добио додатни слободан дан, а то је Миомир Кецмановић, који ће се такође у четвртак састати са Паолом Лоренцијем.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала