Сиријски председник примио делегацију Русије

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаПредседник Сирије Башар Асад
Председник Сирије Башар Асад - Sputnik Србија
Пратите нас
Сиријски председник Башар ел Асад примио је руску делагацију на челу са специјалним представником председника Александром Лаврентјевим и са њеним члановима разговарао о припремама за самит земаља гараната примирја у Сирији, који је планиран за 16. септембар у Анкари, саопштила је прес-служба сиријског лидера.

„Лаврентјев је обавестио Асада о дневном реду састанка председника земаља-гараната, планираног за понедељак у Анкари у оквиру ’астанског процеса‘, као и о континуираним напорима Русије да уклони препреке које бројне земље у региону и ван њега постављају у настојању да одложе постизање решења које ће окончати рат у Сирији“, наводи се у саопштењу.

Такође се наводи да је руска делегација, у којој се налазио и заменик министра спољних послова Сергеј Вершињин, нагласила да „Москва намерава да настави сарадњу са Дамаском на смањењу последица терористичког рата који се води против сиријског народа“. Истовремено ће бити настављени рат против тероризма и „чишћење читаве сиријске територије“.

„Стране су, такође, разговарале о најновијим дешавањима у Сирији и региону“, додаје се у саопштењу.

Помоћник председника Русије Јуриј Ушаков саопштио је раније да ће председници Русије, Турске и Ирана, Владимир Путин, Реџеп Тајип Ердоган и Хасан Рохани на самиту о решавању сиријске кризе, који ће бити одржан 16. септембра у Анкари, детаљно разговарати о ситуацији у Идлибу и на североистоку Сирије, а након састанка ће дати заједничку изјаву.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала