Бомба испред болнице у Авганистану: Талибани убили 20 цивила

© Ahmad Wali SarhadiЕксплозија код болнице у Авганистану
Експлозија код болнице у Авганистану - Sputnik Србија
Пратите нас
Најмање 20 људи је погинуло, а 90 рањено у нападу талибана на југу Авганистана, када је испред болнице експлодирао камион са бомбом, саопштили су званичници, преноси АП.

Иако су талибани рекли да је мета била владина обавештајна служба у Калату, у главном граду провинције Забул, према речима високог званичника из Министарства одбране Авганистана, сви погинули су цивили — пацијенти, доктори и обични грађани.

Тај званичник је прецизирао да су милитанти циљали базу за обуку авганистанске Националне дирекције за безбедност и паркирали су возило натоварено експлозивом испред врата оближње болнице.

​„Постоји бојазан да ће број жртава расти, јер спасилачки тимови још трагају за телима страдалих“, саопштио је званичник.
Он је додао и да се неколико жена, деце, здравствених радника и пацијената тренутно налази у критичном стању.

Медији подсећају и да су талибани пре два дана детонирали две експлозивне направе у Кабулу и у провинцији Парван, када је укупно погинуло 48 људи, а 80 је рањено.

Наводи се и да талибани настоје да на овај начин минирају предстојеће председничке изборе који су планирани за крај септембра.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала