Дипломатски скандал: Америка није дала визе руским политичарима

© Sputnik / Дејан СимићРуски сенатор Константин Косачов на полагању венаца на Гробљу ослободиоцима Београда поводом Дана победе
Руски сенатор Константин Косачов на полагању венаца на Гробљу ослободиоцима Београда поводом Дана победе - Sputnik Србија
Пратите нас
Неколико чланова Савета Федерације, укључујући шефа Комитета Савета Федерације Русије за међународне послове Константина Косачова, који треба да учествују у раду годишњег заседања Генералне скупштине УН, није добило америчке визе.

Сједињене Америчке Државе су одбиле да дају визе појединим члановима руске делегације при Уједињеним нацијама, рекао је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

Он је казао да је Вашингтон тиме прекршио своје међународне обавезе.

Портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова је америчко непоштовање чланова светске организације оценила као недопустиво.

„Још један чин занемаривања права суверених држава и међународних организација и немогућност да се на неки начин пристојно реализују сопствене међународно-правне обавезе биће централна тема разговора Лаврова и Помпеа у Њујорку“, рекла је Захарова.

Америчка страна се позвала на техничке потешкоће и критиковала је руске званичнике да нису на време поднели документа, али је Захарова то негирала.

Подсетимо, данас се у Њујорку одржава седница Генералне скупштине УН.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала