Хорор на фармама — тамна страна масовног узгоја пилића за ресторане брзе хране (видео)

CC0 / Pixabay / Пилићи, илустрација
Пилићи, илустрација - Sputnik Србија
Пратите нас
Узнемирујући видео открива како се третира пилетина у масовном узгоју на три фарме које тргују пилећим месом.

Пилићи који се гаје искључиво за исхрану у ресторанима брзе хране пронађени су у ужасним животним условима — ударени у врат, паралисани и деформисани, пише Индипендент.

Реч је о месу које се узгаја за познати фаст фуд бренд у Великој Британији — „Нандо ресторане“, а активисти тврде како ситуација сигурно није другачија ни са другим ланцима брзе исхране.

Тајне снимке, настале на три фарме у Енглеској које снабдевају фаст фуд дива, такође приказују младе пилиће бачене у канте након што су убијени, а разлог је што су проглашени болеснима или преспоро расту.

Кости пуцају због пребрзог товљења

Како преноси портал „Експрес“, пилићи су имали разне поремећаје скелета и зглобова, а начин на који су третирани је илегалан и против свих здравствених стандарда. Друштво за заштиту животиња „Ворлд анимал протекшен“ разоткрило је застрашујуће услове у великим стајама које држе на хиљаде пилића.

Из ланца ресторана су одговорили како ће помније истражити своје добављаче и услове у којима гаје животиње. Сведоци су видели пилиће са неприродно испруженим ногама, знаком коштаних поремећаја изазваних пребрзим повећањем телесне тежине, а неки су имали тешко оштећење кичме које је проузроковало парализу.

У једном тренутку на снимку је видљиво како их радник на фарми убија замахујући им према врату, а пилићи су снимљени како се бацају у канте или колица након што су убијени. То није у складу са стандардима еутаназије које је прописало удружење „Хјуман слотер асосијешен“.

„Сматрамо да је важно да купци виде истину о храни коју једу, како она настаје и колико у томе има животињске патње, да не причамо о томе колико такво месо може бити здраво“, рекао је Јан Вудхерст, који је открио да су из „Нандоа“ одбили да коментаришу снимке.

Не могу ни да стоје

Закржљала тела која је болест докрајчила, живина толико генетски модификована да не може усправно да стоји, трули лешеви — звучи као сценарио за хорор филмове, али заправо је стварност на бројним фармама за узгој меса широм света.

Живина је све подложнија разним болестима јер им је због генетских модификација ослабљен имунитет, а бројне животиње не могу ни усправно да стоје због неправилног развоја услед товљења и хормона раста које добијају.

Због тога им ноге стоје неприродно, а животиње само седе, односно устају само да би јеле. На снимку се може видети велика хрпа мртвих пилића који су угинули након пуцања ногу. То се ради како би пилићи имали неприродно велике груди — најскупљи и најтраженији део њиховог меса.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала