Хоћете ли да ме заштитите? Инцидент на мосту у Косовској Митровици због српске заставе /видео/

Пратите нас
Косовска полиција привела је недавно жену која је са српском тробојком покушала да пређе преко моста у Косовској Митровици, из северног у јужни део града.

Припадник косовске полиције је спречио жену да пређе мост носећи раширену заставу. На крају је и приведена, преноси Б92.

Дошло је до кошкања, а жена је покушала и да побегне полицајцу. Међутим, успео је да је сустигне, па су се поново расправљали.

„Не могу да ставим цвеће на гробове мојих родитеља, мојих предака... Причате о слободи, о слободној држави“, рекла је она полицајцу који је зауставио на мосту.

Иако је покушала да га заобиђе и оде својим путем, припадник косовске полиције је пошао за њом и поново је зауставио покушавајући и физички да је задржи.

На снимку који је објављен на Фејсбуку, у групи „Сви Срби у Паризу“, види се како овој жени и полицајцу прилази вероватно припадник Еулекса, који са њом разговара.

Жена је истакла да не види зашто би неког провоцирала српска застава, ако албанске заставе, којима је окићен јужни део града, не провоцирају никога. Она је, такође, поново покушала да оде од полицајца, на крају позвавши и помоћ на енглеском језику.

„Упомоћ, упомоћ... Хоћете ли да ме заштитите? Да ли је ово слободна земља“, говорила је док је у једном тренутку чак и села на земљу.

У међувремену се појавила четворочлана патрола косовске полиције, која је жену привела и одвезла у станицу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала