Косовски медији објавили део оптужнице за убиство Ивановића

© Tanjug / Јарослав ПапГрађани пале свеће за убијеног лидера Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливера Ивановића на Тргу слободе у Новом Саду.
Грађани пале свеће за убијеног лидера Грађанске иницијативе Слобода, демократија, правда Оливера Ивановића на Тргу слободе у Новом Саду. - Sputnik Србија
Пратите нас
Приштински портал „Газета експрес“ објавио је наводну оптужницу против осумњичених за умешаност у убиство Оливера Ивановића, а за данас су најавили и изјаву заштићеног сведока.

Портал је објавио фотографије наводне оптужнице и део њеног садржаја, преноси Танјуг.

Према тој оптужници, првоосумњичени Недељко Спасојевић, бивши полицајац, својим поступцима је олакшао и обезбедио пут осумњиченима након извршења убиства.

Полицајци Жарко Јовановић и Драгиша Марковић дозволили су, како се наводи, да се оштете могући докази који су се нашли на лицу места оног дана када је Оливер Ивановић убијен.

Полицајац Раде Басара је сарађивао са „злочиначком групом“ коју је организовао Милан Радоичић, од које је добио наређење да прикрије и елиминише све доказе и да се злочин никада не расветли.

Марко Рошић је, како се наводи, пратио Ивановића, а у његовом џипу су нађени докази.

Оливерова секретарица Силвана Арсовић се сумњичи да је помогла извршиоцима јер је знала да су камере испред странке насилно искључене и тако им олакшала да их не сниме током убиства, тврди приштински лист.

Косовско специјално тужилаштво подигло је 2. децембра оптужницу против шест особа: Недељка Спасојевића, Марка Рошића, Драгише Марковића, Жарка Јовановића, Радета Басаре и Силване Арсовић, који се терете за умешаност у убиство лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића 16. јануара 2018. године.

Спасојевић и Рошић су у притвору од хапшења у новембру прошле године, Басара од октобра ове године, док се остали бране са слободе.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала