Захарова о убиству Сулејманија: Свет се суочава са новом реалношћу

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија
Пратите нас
Портпаролка руског Министарства иностраних послова Марија Захарова прокоментарисала је убиство иранског генерала Касемија Сулејманија, рекавши да се свет тренутно суочава са новом реалношћу.

„Суочавамо се са новом реалношћу, будући да је убијен представник Владе једне суверене државе од стране неке друге земље“, упозорила је.

Захарова је истакла и да је ово убиство изведено мимо свих правних основа.

Према њеним речима, америчка војска је деловала по налогу политичара који су реализовали сопствене интересе, узимајући у обзир да је 2020. година — изборна година за САД.

„Свима би требало да је јасно да амерички политичари реализују искључиво своје личне интересе, будући да се ове године одржавају председнички избори у САД“, нагласила је.

Захарова је додала и да ће о овом питању данас разматрати Савет безбедности Уједињених нација, иако још увек није познато у каквом ће се формату данашње заседање одржати.

Подсетимо — ирански генерал убијен је током напада америчких хеликоптера на ирачки аеродром, а поред њега страдало је још петоро припадника шиитског покрета „Ел Хашд аш Шаби“.

Смрт Сулејманија потврдиле су и иранске власти, као и Пентагон, који је додао да је операција изведена по налогу америчког председника Доналда Трампа.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала