Званична Москва: Убиство Сулејманија — авантуризам који ће довести до пораста тензија

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија
Пратите нас
Убиство команданта елитне иранске јединице „Кудс“ при Корпусу Чувара Исламске револуције Касема Сулејманија представља авантуризам који ће довести до пораста тензија у целом региону, саопштено је из руског Министарства иностраних послова.

Наводи се да је Сулејмани био одан када је реч о заштити националних интереса Ирана, због чега званична Москва изражава саучешће иранском народу.

„Убиство Сулејманија, као резултат напада америчке војске, треба посматрати као појаву авантуризма која ће довести до пораста тензија. Изражавамо искрено саучешће иранском народу“, истиче се.

Нешто раније се овим поводом огласио и председник Комитета за међународне послове Савета федерације Русије Константин Косачов, који је рекао да убиство иранског генерала може да изазове нове сукобе радикалних шиита у Ираку и припадника америчке војске.

Подсетимо — ирански генерал убијен је током напада америчких хеликоптера на ирачки аеродром, а поред њега страдало је још петоро припадника шиитског покрета „Ел Хашд аш Шаби“.

Смрт Сулејманија потврдиле су иранске власти, али и Пентагон, који је додао да је операција изведена по налогу америчког председника Доналда Трампа.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала