Нове трасе јавног превоза због радова на Савском тргу у Београду

CC BY 3.0 / Wiki/By Dungodung / Железничка станица у Београду
Железничка станица у Београду - Sputnik Србија
Пратите нас
Због радова на реконструкцији саобраћајнице на ободу Савског трга, у Карађорђевој улици, на делу од Немањине до Михаила Богићевића, од 11. јануара до 30. марта биће промењен режим рада линија јавног превоза, саопштено је данас из Секретаријата за јавни превоз.

Радови у овој фази подразумевају потпуно затварање Карађорђеве улице на поменутој деоници, као и самог терминуса „Савски трг“, па ће трамваји са линија 7 и 9 у оба смера саобраћати Немањином, Савском, Булеваром војводе Мишића, петљом „Радничка“, Мостом на Ади, Булеваром хероја са Кошара, Улицом Ђорђа Станојевића, Булеваром Милутина Миланковића, Улицом антифашистичке борбе и даље редовном трасом.

Трамваји са линије 11 ће у оба смера саобраћати Карађорђевом, Старим савским мостом, Земунским путем, Улицом Милентија Поповића, Булеваром Милутина Миланковића, Улицом антифашистичке борбе и даље редовном трасом.

Возила са линија 78 и 83 ће саобраћати у смеру ка Тргу Славија, на делу од раскрснице Булевара Михајла Пупина и Земунског пута, трасом Булевар Михајла Пупина, Бранков мост, Бранкова, Краљице Наталије, Кнеза Милоша, Немањина и даље редовном трасом, наводи се у саопштењу.

У повратку, на делу од раскрснице Немањина-Балканска, возила са линија 78 и 83 ће саобраћати трасом Немањина, Балканска, Гаврила Принципа, Поп Лукина, Бранкова, Бранков мост, Булевар Михајла Пупина и даље редовном трасом.

Возила са линије 46 ће у смеру ка Савском тргу саобраћати улицама Франша д'Епереа, Савском, Дринском, Сарајевском, Хајдук Вељковим венцем и Балканском до стајалишта „Немањина“, које ће обављати функцију долазног стајалишта.

Возила са линија 51, 91, 92, 511, 551 и 553 ће у смеру ка Савском тргу саобраћати Булеваром војводе Мишића, Савском, Дринском, Сарајевском, Хајдук Вељковим венцем и Балканском улицом до стајалишта „Немањина“.

Возила са линије 601 ће у смеру ка Савском тргу саобраћати трасом Мост Газела, Савска, Дринска, Сарајевска, Хајдук Вељков венац, Балканска до стајалишта „Немањина“.

У саопштењу пише да ће промену смера кретања до полазног (редовног) стајалишта „Савски трг“ возила са ових линија вршити улицама Балканском, Адмирала Гепрата, Кнеза Милоша, Немањином, Савским тргом и Савском улицом.

Возила са приградских линија из смера Обреновца, Лазаревца, Сопота и Младеновца ће у смеру ка БАС-у саобраћати трасом Савска, Николаја Кравцова (продужетак Вишеградске улице у „Београду на води“) и Булеваром Вудроа Вилсона, одакле је, додаје се у саопштењу, могуће десно скретање ка БАС-у, при чему ће се као последње стајалиште у Савској улици користити стајалиште „Дурмиторска“.

У смеру ка периферији, ова возила ће саобраћати трасом БАС, Карађорђева, Земунски пут, Булевар Вудроа Вилсона, Николаја Кравцова, Савска и даље редовном трасом.

За ове линије се успоставља привремено стајалиште у Улици Николаја Кравцова, на позицији ЕДБ стуба који се налази око 30 метара испред раскрснице са Савском улицом, наводи се у саопштењy, а преноси Танјуг.

Како се додаје, због тога што су трамвајске линије 7 и 9 измештене из Улице Милентија Поповића, као допуна недостајућем капацитету на овом потезу биће повећан број трамваја на линији 11, која ће привремено бити враћена на стару трасу преко Старог савског моста.

Из Секретаријата за јавни превоз препоручују путницима који су за везу са Ушћем и Улицом Милентија Поповића користили линије 7 и 9 на трамвајским стајалиштима на Савском тргу да као алтернативу користе линију 11 на трамвајском стајалишту „Економски факултет“ на улазу у БАС.

Веза Савског трга и блокова дуж Улице Јурија Гагарина остаје у функцији, уз напомену да ће трамваји користити Мост на Ади уместо Старог савског моста.

За путнике који су користили линије 78 и 83 за везу са Савским тргом и БАС-ом најближе стајалиште у смеру ка Новом Београду биће у Балканској, као и у Гаврила Принципа у зони Каменичке улице, док се за смер ка Славији може користити стајалиште „Кнеза Милоша“ у Немањиној улици.

Друга могућност је, додаје се у саопштењу, преседање са ове две линије на трамвајску линију 11 у зони тржног центра „Ушће“ или на стајалиштима „Бранков мост“ у Бранковој улици.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала