Пентагон се уплашио конкуренције од Кине и Русије

© Фото : Master Sgt. Michael Jackson / U.S. Air ForceАмерички војни авион Ф-35А "Лајтнинг II"
Амерички војни авион Ф-35А Лајтнинг II  - Sputnik Србија
Пратите нас
Генерал Америчког ратног ваздухопловства и заменик начелника Заједничког Комитета начелника штабова Џон Хајтен изјавио је да постоји бојазан да америчке снаге заостају за Русијом и Кином.
„Треба да посматрамо којом брзином се развијају Русија и Кина, а посебно Кина која се креће невероватном брзином. Због тога морамо да будемо уверени да се развијамо једнако брзо или брже неко потенцијални противници које имамо у Кини и Русији“, рекао је Хајтен у интервјуу објављеном на сајту Пентагона.

Према његовим речима, америчка армија је „у вођству по већини параметара“, међутим та предност неће имати значај уколико се противник „креће брже“. Он је истакао да то никад не сме да се дозволи.

Застава Русије на згради Министарства одбране у Москви - Sputnik Србија
Руски генерал: НАТО се спрема за велики војни сукоб

Он је објаснио да је приоритет Оружаних снага САД модернизација нуклеарног арсенала: интерконтиненталних балистичких ракета, подморница и стратешких бомбардера.

Хајтен је дошао на место заменика команданта Заједничког комитета начелника штабова у августу. Пре тога је био на челу Стратешке команде која обједињује нуклеарне снаге, ПРО и свемирске снаге.

Овом темом се у емисији „Нови Спутњик поредак“ бавио Никола Врзић:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала