Двоје Руса ухапшено на Косову

Пратите нас
Косовска полиција ухапсила двоје руских држављана, мушкарца и жену, на северу КиМ, под сумњом да су из Србије илегално ушли на територију КиМ.

Слободан Бакић, дежурни тужилац Основног тужилаштва у Косовској Митровици, изјавио је да су они јуче првобитно покушали да пређу административни прелаз Јариње како би ушли на Косово, али да су, услед недостатка визе, били враћени.

У питању су, како је навео тужилац, Егор Игоревић (Игор Красиков) и Марина Владимировна Красикова.

„Двоје држављана Русије су се легитимисали и покушали на редован начин да уђу на територију КиМ на Јарињу, у 10 часова и 26 минута. Међутим, како нису испуњавали услове за то — нису имали визу и боравишну дозволу, односно могућност да бораве на КиМ — они су враћени“, изјавио је Бакић.

Према његовим речима — Руси су потом покушали да искористе алтернативни пут у селу Шерпељ, где их је затекла патрола која их је привела и процесуирала.

„Синоћ сам их задржао 24 сата у притвору. Данас радимо на обради тог случаја и они ће вероватно после подне изаћи пред судију и након тога ћемо да видимо шта даље“, рекао је Бакић.

Додао је да у тренутку привођења није било овлашћеног преводиоца који би могао да разговара са њима, што ће им бити омогућено данас. На основу тога, према речима Бакића — сазнаће се куда су кренули и зашто.

Бакић је рекао да су били у возилу цетињских таблица, односно рентакар возилу из Будве.

Одлуком тужиоца руски држављани су притворени, а аутомобил је конфискован.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала