- Sputnik Србија
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Крај за Србију на ЕП: Шпанија елиминисала делфине после петeраца

© Tanjug / SRÐAN ILICВатерполо репрезентација Србије
Ватерполо репрезентација Србије - Sputnik Србија
Пратите нас
Ватерполисти Србије изгубили су у четвртфиналу Европског првенства од Шпаније. У регуларном делу меча било је 6:6, а потом су Шпанци боље извели петерце (4:3). Укупан резултат — 10:9 за Шпанију, преноси „Блиц спорт“.

Почетак меча

У прва три минута меча се јасно као кредом исцртала нервоза на обе стране. „Делфини“ су промашивали нападе и са играчем више и из изгледних позиција, али уједно су и показали због чега су били шампиони свих ових година. Одбрана је била челична. Постало је јасно у једном моменту да се треба ослонити на индивидуални квалитет, а онда је то на себе преузео Душан Мандић. Погодио је кроз шуму руку и то је значило да може да се одахне — лед је пробијен. Није много оклевао да потегне ни два минута касније и да тако донесе вођство од 2:0. Бранислав Митровић је маестрално бранио, а Немања Вицо је пропустио шансу из снова, и тада је Алваро Гранадос Ортега сјајно гађао и преполовио разлику, на резултат од 2:1.

Друга четвртина

Друга деоница је показала зашто су многи ово унапред оценили као један од најбољих мечева турнира. Сјајне акције нису наплаћене головима због још бољих одбрана. И то на обе стране. Када је Сава Ранђеловић коначно погодио за 3:1, након додавања у петерац Андрије Прлаиновића, као да је свима пао огроман тег са срца. Коначно су могли мало лакше да дишу наши момци, али, нажалост, не задуго. Блицкриг Шпанаца, најпре голом Фернандеза, па потврда капитена Перона са петерца, донео је резултат 3:3. А неколицина навијача са српским заставама у Будимпешти збуњено је вртела главом када је Санауха Карне погодио за 4:3, због тренутка непажње „делфина“. На 33 секунди до краја полувремена и услед предности Шпанаца од 5:3 био нам је хитно потребан погодак, али га није било...

Трећи део утакмице

Како је само дуго био ишчекиван наш гол, а онда је прорадио и Никола Јакшић. Имали смо играча више, а брза промена страна резултирала је да се њему да нешто више простора. Одбрана Шпаније такву грешку није требала да направи, па је резултат био 4:5. Капитен Перон је још једном погодио за два гола предности... На минут до краја четвртине је Дејан Савић на тајм-ауту све потанко објаснио. Након тога је Ћук скинуо баксузлук четири претходна поготка и довео до резултата 5:6, и ово је обећавало озбиљну драму у задњој деоници.

Улазак у продужетке

Мандић је поравнао на 6:6, након брзе акције почетком четврте деонице. Сада је само један шут могао да одлучи, баш како воле „делфини“. Голман Лопез је у неколико наврата успео да „спусти ролетну“ нашим момцима, али је и на другој страни постојао сеф. Све је стало у минут и 17 секунди. Прлаиновић је шутирао у раној фази и оставио доста времена за последњи напад, нажалост, била је то још једна добра одбрана Шпанаца. Успели су „делфини“ да одбију последњи напад Шпанаца и имали су нешто више од 30 секунди да погоде за тријумф. Ипак, судије су након једне ситуације одлучиле да предају лопту Шпанији. Ушло се у продужетак.

Петерци

Филиповић је постигао први погодак за Србију, а затим је поготком узвратио Пероне за Шпанију. Шпански голман је одбранио шут Прлаиновића, али је и голман Србије одбранио ударац Мунариза, па резултат остаје 1:1. Ипак, и Мандић није био успешан са пет метара, па Делгадо добија прилику да доведе Шпанију у вођство, што и чини, па резултат постаје 2:1 за Шпанију. Погађају и Алексић и Ларумбе, и тако се долази до резултата од 3:2. На крају — Ћук је постигао погодак за Србију, а Гранадос је дао коначан гол за тријумф Шпаније.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала