„За дом спреман“: Најпознатији „кинески усташа“ протеран из Хрватске /видео/

Пратите нас
Прогон из Хрватске на три месеца добио је 44-годишњи Кинез Ше Јат Лунг, познат по томе што се представља као усташа.

Управо га је та упорност у доказивању усташтва коштала прогона и прекршајног поступка, након бучног недељног послеподнева у кафићу на бензинској станици у Грубинама, у општини Подбабље, пише „Слободна Далмација“.

Ухапшен је у понедељак, када је објављен видео-снимак на ком се види кинески држављанин како пева усташке корачнице током гледања финала Европског рукометног првенства између Шпаније и Хрватске.

Криминалистичка истрага спроведена је у Станици граничне полиције Имотски, након чега је приведен у сталну службу Прекршајног суда Макарска, која се налази у Имотском.

Против њега је поднет оптужни предлог због нарушавања јавног реда и мира, па се ишло у хитни поступак, због чега је и приведен на суд.

„Радило се о песмама са неприхватљивим порукама и садржајем које изазивају мржњу и нетрпељивост“, каже Жељко Радошевић из ПУ сплитско-далматинске.

Осим прекршајног поступка, полиција је над странцем спровела и поступак у складу са Законом о странцима. Како Ше Јат Лунг има привремени боравак у Хрватској, његовим понашањем су испуњени услови да му се исти откаже.

Стога му је полиција изрекла казну отказивања боравка и забране уласка у Хрватску у року од три месеца. Чим казна постане пуномоћна, 44-годишњак мора преко границе.

Ово му није прва пријава за ремећење јавног реда и мира из истих разлога. Почетком фебруара прошле године ухапшен је након објављивања видео-снимка на ком он, његов старији земљак и један хрватски држављанин певају навијачки хит „Неописиво“ и подижу десну руку у вис и вичу усташки поздрав „За дом спремни“.

Изгред се десио у Имотском у кафићу и на улици испред њега.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала