Црногорско Министарство спољних послова најавило мере против министра саветника у амбасади Србије

© Flickr / Alexander GranholmЦрногорска застава
Црногорска застава - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство спољних послова Црне Горе најавило је да ће предузети мере против министра-саветника у амбасади Србије у Подгорици због непоштовања Бечке конвенције о дипломатским односима.

„У деловању министра-саветника амбасаде Србије стекли су се и непобитно утврђени поступци којима се флагрантно крши слово и дух Бечке конвенције, добра вера и добра пракса у међудржавним односима и дипломатским релацијама“, наведено је у саопштењу из тог ресора.

У саопштењу се не прецизира на који начин је министар-саветник амбасаде Србије у Подгорици „флагрантно“ прекршио „слово и дух“ Бечке конвенције.

Наводе да је у отвореној и веома коректној комуникацији, уз обострано разумевање, амбасадор Србије у Министарству спољних послова Црне Горе прецизно и детаљно обавештен о карактеру, како кажу, ових активности, као и о одговарајућим мерама које ће бити предузети црногорски органи.

Истовремено се додаје да се дипломата у звању министра-саветника у амбасади Црне Горе у Београду понаша и делује примерено и узорно, поштујући све стандарде и узусе Бечке конвенције, па осим пуког реципроцитета, стварних мотива и разлога за предузимање мера против ње нема.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала