Кинези напуштену зграду због коронавируса за два дана претворили у установу са 1.000 кревета /видео/

© AP Photo / Xiao YijiuГрађевинске раднике на месту болнице Хуошеншан, привремене теренске болнице која се гради у Вухану у централној кинеској провинцији Хубеј.
Грађевинске раднике на месту болнице Хуошеншан, привремене теренске болнице која се гради у Вухану у централној кинеској провинцији Хубеј. - Sputnik Србија
Пратите нас
Прва болница за лечење оболелих од коронавируса у Кини отворена је у граду Хуанганг недалеко од Вухана, након што су радници и волонтери за само два дана претворили напуштену зграду у установу за хитне случајеве са 1.000 кревета.

Прва група пацијената пребачена је у Медицински центар Даби у Хуангангу. Додатни капацитети за смештај оболелих биће кључни за презапослено медицинско особље у изолованој провинцији Хубеј, која је у центру кризе.

Зграда болнице је оригинално саграђена као ново крило Централне болнице у Хуангангу и требало је да буде отворена у мају. Локалне власти су у петак наредиле да се завршена али празна зграда користи замо за лечење оболелих од коронавируса, а припреме су почеле у недељу.

До понедељка су постављени сви кревети и завршене су инсталације за струју, воду, а уведен је и интернет. Више од 500 радника и са десетак грађевинских возила радило је два дана и ноћи како би на време обавили посао. Још једна болница гради се из темеља у близини Вухана, а очекује се да буде завршена током ове недеље, само недељу дана од почетка радова.

Болница под називом Хуошеншан налази се у западном предграђу Вухана, епицентру епидемије новог коронавируса од кога су преминуле најмање 132 особе, а заражено је више од 6.000 особа. Власти су ангажовале четири грађевинске компаније како би за недељу дана довршили медицински центар на шест хектара са 1.000 кревета у округу Цаидиан.

Очекује се да ће болница прве пацијенте примити 3. фебруара. Кина гради најмање четири болнице за заражене коронавирусом како би сузбила ширење болести опасне по живот.

Нови коронавирус појавио се крајем децембра у Вухану, а до сада се проширио светом, од Француске и Немачке до Јапана, Аустралије, Сједињених Држава и Уједињених Арапских Емирата, који су данас потврдили први случај заразе код породице која је допутовала из Кине. Научници су јуче објавили да је тајландска престоница Бангкок најугроженији некинески град од новог вируса, пренео је „Дејли мејл“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала