Русија евакуише своје држављане из кинеског Вухана

© AP Photo / Gemunu AmarasingheТуристи са маскама чекају у реду на аеродрому
Туристи са маскама чекају у реду на аеродрому - Sputnik Србија
Пратите нас
Москва је преко дипломатских канала информисала Пекинг о почетку евакуације руских држављана из кинеске провинције Хубеј, саопштило је Министарство спољних послова Русије.
„Москва је дипломатским путем обавестила Пекинг о почетку мера за евакуацију руских држављана из провинције Хубеј“, наводи се у саопштењу Министарства.

Потпредседница Владе Русије Татјана Голикова је објавила да је Влада у вези са ширењем коронавируса одлучила да обустави све летове својих авио-компанија у Кину, осим летова „Аерофлота“ за Пекинг, Шангај, Гуангжу и Хонгконг. У договору са Кином, за Москву лете још четири кинеске авио-компаније које ће наставити да лете редовно. Осим тога, одлучено је да се започне евакуација држављана Русије који желе да напусте Вухан.

Кинеске власти су 31. децембра обавестиле Светску здравствену организацију о епидемији непознате упале плућа у граду Вухан у централном делу земље. Кинески стручњаци утврдили су 7. јануара узрочника болести — то је коронавирус 2019-нЦоВ (2019-nCoV).

У Кини је до данас од новог коронавируса умрло 213 особа, а око 9,7 хиљада је заражено. Разболело се још око сто људи у готово 20 земаља. Светска здравствена организација епидемију сматра ванредном ситуацијом.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала