Вучић честитао Путину празник, с Боцан-Харченком о КиМ и посети Лаврова Београду

© Sputnik / Дејан СимићАлександар Боцан-Харченко и Александар Вучић
Александар Боцан-Харченко и Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић примио је амбасадора Русије Александра Боцан-Харченка, коме је лично предао честитку за председника Русије Владимира Путина поводом Дана бранилаца Отаџбине.

Боцан-Харченко уручио је Вучићу писмо захвалности руског премијера Михаила Мишустина, у којем се између осталог каже да Русију и Србију везују пријатељски и партнерски односи.

„Желео бих да Вам лично захвалим на честитки поводом мог именовања за председника Владе Руске Федерације. Русију и Србију везују пријатељски и партнерски односи. Наставља се реализација великих пројеката у енергетици, индустрији и инфраструктури. Јачају везе између пословних и друштвених структура“, навео је Мишустин.

Он је додао да ће руска влада наставити заједнички рад усмерен ка развоју читавог комплекса руско-српске сарадње.

„Убеђен сам да то потпуно одговара дугорочним интересима двеју земаља“, навео је он.

Вучићу је пожелео добро здравље и успехе на функцији.

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко разговарали су о актуелним темама и ситуацији у региону, посебно о ситуацији на Косову и Метохији.

Овом приликом саговорници су размотрили и програм предстојећих посета - долазак руског министра спољних послова Сергеја Лаврова у Београд и присуство председника Вучића у Москви, на манифестацији поводом обележавања 75-годишњице Дана победе у Другом светском рату.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала