Прва човек-машина стиже у град на Морави /видео/

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаПројекат робота који би требало да замени људске посаде у космосу
Пројекат робота који би требало да замени људске посаде у космосу - Sputnik Србија
Пратите нас
Градска управа у Чачку објавила је конкурс за куповину робота намењеног Научно-тешнолошком парку у овом граду. Робот треба да има две руке, налик човеку-машини и да обавља разне задатке.

У позиву за достављање понуда наводи се да је реч о дворучном колаборативном роботу масе 38 килограма, и додају се друге карактеристике.

„Роботске руке треба да имају једну интегрисану камеру, серво грипере и вакуумске хватаљке. Дохват руке робота је 559 милиметара, носивост руке робота је 500 грама; прецизност поновљивости програмиране позиције је 0,02 милиметра. Максимална брзина кретања роботске руке 1,5 метара у секунди“, наводи се, између осталог, у позиву који је објавио град Чачак.

Робот птица - Sputnik Србија
Полетела робот птица са правим перјем /видео/

Поред тога робот мора да задовољи и шест различитих стандарда сигурности.

У случају квара уређаја или било каквих неправилности у раду понуђач је дужан да отклони све неправилности у року од 48 сати.

У случају да квар или неправилност у раду није отклоњена у року од 48 сати, понуђач је дужан да обезбеди заменски уређај истих или бољих карактеристика. Гарантни рок не сме бити краћи од 24 месеца, а време испоруке не дуже од 50 дана.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала