Kако људи широм света живе и друже се на два метра размака

Пратите нас
За мање од пола године целокупно човечанство је погодила пандемије вируса корона и свет је постао потпуно ново место са новим правилима. Међутим, поштовање ових правила важно је за враћање у нормалан живот, укључујући поштовање друштвене дистанце.

Пандемија вируса корона која је у току, присилила је народе широм света да предузму невиђене мере да спрече ширење заразе. Ипак, неке мере су прилично једноставне, на пример, дистанцирање – док сте на јавном месту, држите шест стопа или два метра размака од других људи. Ова мера се односи на све врсте социјалних интеракција напољу – верска ходочашћа, а ни протести нису изузетак.

У Спутњиковој галерији погледајте како људи широм наше планете поштују правила о социјалној дистанци.

© AFP 2023 / Sebastian EnriquezПоглед из птичје перспективе на редове купаца који одржавају дистанцу као превентивну меру против новог вируса корона у перуанском граду Пјура, 1.000 км северно од Лиме, 29. априла 2020. године.
Поглед из птичје перспективе на редове купаца који одржавају дистанцу као превентивну меру против новог вируса корона у перуанском граду Пјура, 1.000 км северно од Лиме, 29. априла 2020. године. - Sputnik Србија
1/10
Поглед из птичје перспективе на редове купаца који одржавају дистанцу као превентивну меру против новог вируса корона у перуанском граду Пјура, 1.000 км северно од Лиме, 29. априла 2020. године.
© AFP 2023 / Pedro PardoСтарије жене одржавају удаљеност једна од друге док чекају да се упишу у државне програме социјалне помоћи у центру Озумба, у Мексику, 3. априла 2020. године, за време избијања пандемије новог вируса корона.
Старије жене одржавају удаљеност једна од друге док чекају да се упишу у државне програме социјалне помоћи у центру Озумба, у Мексику, 3. априла 2020. године, за време избијања пандемије новог вируса корона.
 - Sputnik Србија
2/10
Старије жене одржавају удаљеност једна од друге док чекају да се упишу у државне програме социјалне помоћи у центру Озумба, у Мексику, 3. априла 2020. године, за време избијања пандемије новог вируса корона.
© AFP 2023 / Anwar AmroВерници током молитве за време муслиманског светог месеца Рамазана, држећи се на сигурној удаљености једни од других у џамији Мухамед ел Амин у главном граду Либана Бејруту, 8. маја 2020. године.
Верници током молитве за време муслиманског светог месеца Рамазана, држећи се на сигурној удаљености једни од других у џамији Мухамед ел Амин у главном граду Либана Бејруту, 8. маја 2020. године.
 - Sputnik Србија
3/10
Верници током молитве за време муслиманског светог месеца Рамазана, држећи се на сигурној удаљености једни од других у џамији Мухамед ел Амин у главном граду Либана Бејруту, 8. маја 2020. године.
© REUTERS / Fabrizio BenschЉуди уживају у лепом времену у кафићу на тргу Гендарменмаркт, где се примењују мере физичког дистанцирања за време епидемије вируса корона, у Берлину, Немачка, 16. маја 2020. године.
Људи уживају у лепом времену у кафићу на тргу Гендарменмаркт, где се примењују мере физичког дистанцирања за време епидемије вируса корона, у Берлину, Немачка, 16. маја 2020. године. - Sputnik Србија
4/10
Људи уживају у лепом времену у кафићу на тргу Гендарменмаркт, где се примењују мере физичког дистанцирања за време епидемије вируса корона, у Берлину, Немачка, 16. маја 2020. године.
© REUTERS / Yves HermanУченици и наставници носе заштитне маске и стоје на ознакама друштвеног дистанцирања испред основне школе током њеног поновног отварања пошто се један мањи део белгијске деце враћа у школе по новим правилима и мерама физичке дистанце, у Јумету, Белгија, 18. маја 2020. године.
Ученици и наставници носе заштитне маске и стоје на ознакама друштвеног дистанцирања испред основне школе током њеног поновног отварања пошто се један мањи део белгијске деце враћа у школе по новим правилима и мерама физичке дистанце, у Јумету, Белгија, 18. маја 2020. године. - Sputnik Србија
5/10
Ученици и наставници носе заштитне маске и стоје на ознакама друштвеног дистанцирања испред основне школе током њеног поновног отварања пошто се један мањи део белгијске деце враћа у школе по новим правилима и мерама физичке дистанце, у Јумету, Белгија, 18. маја 2020. године.
© AFP 2023 / Adem AltanСтарије жене, носећи заштитне маске за лице, седе на клупи парка у округу Акијурт, јер је особама старијим од 65 година и пацијентима са хроничним болестима широм Турске дозвољено да напуштају своје домове, поштују одређену удаљеност и носе маске између 12 и 18 часова по локалном времену, у Анкари 17. маја 2020. године.
Старије жене, носећи заштитне маске за лице, седе на клупи парка у округу Акијурт, јер је особама старијим од 65 година и пацијентима са хроничним болестима широм Турске дозвољено да напуштају своје домове, поштују одређену удаљеност и носе маске између 12 и 18 часова по локалном времену, у Анкари 17. маја 2020. године. - Sputnik Србија
6/10
Старије жене, носећи заштитне маске за лице, седе на клупи парка у округу Акијурт, јер је особама старијим од 65 година и пацијентима са хроничним болестима широм Турске дозвољено да напуштају своје домове, поштују одређену удаљеност и носе маске између 12 и 18 часова по локалном времену, у Анкари 17. маја 2020. године.
© AFP 2023 / Johannes EiseleЉуди практикују друштвено дистанцирање седећи у означеним белим круговима у Домино парку током пандемије ковида 19, 17. маја 2020. у Бруклину у Њујорку.
Људи практикују друштвено дистанцирање седећи у означеним белим круговима у Домино парку током пандемије ковида 19, 17. маја 2020. у Бруклину у Њујорку. - Sputnik Србија
7/10
Људи практикују друштвено дистанцирање седећи у означеним белим круговима у Домино парку током пандемије ковида 19, 17. маја 2020. у Бруклину у Њујорку.
© AFP 2023 / Jack GuezИзраелци, држећи се на сигурној удаљености једни од других, учествују у демонстрацији „Црна застава“, у знак протеста против премијера Бенјамина Нетанијахуа и антидемократских мера за сузбијање нове епидемије вируса корона, на тргу Рабин у приморском граду Тел Авиву , 19. априла 2020.
Израелци, држећи се на сигурној удаљености једни од других, учествују у демонстрацији „Црна застава“, у знак протеста против премијера Бенјамина Нетанијахуа и антидемократских мера за сузбијање нове епидемије вируса корона, на тргу Рабин у приморском граду Тел Авиву , 19. априла 2020.
 - Sputnik Србија
8/10
Израелци, држећи се на сигурној удаљености једни од других, учествују у демонстрацији „Црна застава“, у знак протеста против премијера Бенјамина Нетанијахуа и антидемократских мера за сузбијање нове епидемије вируса корона, на тргу Рабин у приморском граду Тел Авиву , 19. априла 2020.
© AFP 2023 / Pool / Hannibal Hansche Резервни играчи Бајерна из Минхена са заштитним маскама одржавају друштвену дистанцу на трибинама током фудбалске утакмице Бундеслиге између ФК Унион Берлина и ФК Бајерн Минхена 17. маја 2020. у Берлину, јер је сезона настављена након двомесечне паузе.
Резервни играчи Бајерна из Минхена са заштитним маскама одржавају друштвену дистанцу на трибинама током фудбалске утакмице Бундеслиге између ФК Унион Берлина и ФК Бајерн Минхена 17. маја 2020. у Берлину, јер је сезона настављена након двомесечне паузе. - Sputnik Србија
9/10
Резервни играчи Бајерна из Минхена са заштитним маскама одржавају друштвену дистанцу на трибинама током фудбалске утакмице Бундеслиге између ФК Унион Берлина и ФК Бајерн Минхена 17. маја 2020. у Берлину, јер је сезона настављена након двомесечне паузе.
© REUTERS / Eloisa LopezКупци одржавају физичку дистанцу док чекају да уђу у продавницу у тржном центру, која се поново отвара након два месеца јер се ограничења карантина олакшавају услед избијања бпандемије, у граду Куезон, Метро Манила, Филипини, 17. маја 2020.
Купци одржавају физичку дистанцу док чекају да уђу у продавницу у тржном центру, која се поново отвара након два месеца јер се ограничења карантина олакшавају услед избијања бпандемије, у граду Куезон, Метро Манила, Филипини, 17. маја 2020. - Sputnik Србија
10/10
Купци одржавају физичку дистанцу док чекају да уђу у продавницу у тржном центру, која се поново отвара након два месеца јер се ограничења карантина олакшавају услед избијања бпандемије, у граду Куезон, Метро Манила, Филипини, 17. маја 2020.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала