Додик поручио Инцку: Ово није ни 1918. ни 1945. година

© AP Photo / Darko VojinovicМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио да је прошло 102 године од злочина које је над Србима починила Аустроугарска у Првом светском рату и 75 година од геноцида над Србима почињеног од усташког режима, који је био сателит фашистичке Немачке, а Валентин Инцко још покушава да спроводи исте политике над Србима, овога пута без оружја.

„Историја нам се очито понавља као фарса, када од међународног неизабраног странца слушамо шта је агенда и то његова, чија је наша имовина или о одлукама Врховног суда БиХ, који не постоји“, рекао је Додик упитан да прокоментарише Инцкове наводе из интервјуа бечком „Стандарду“.

Додик је нагласио да Инцко не пропушта прилику да покаже и нама и свету да он није у БиХ да би надгледао спровођење Дејтонског мировног споразума, што му је мандат из тог споразума, већ да би спроводио муслиманску политику, увијену у европске интеграције, што чак и не крије, преноси „Срна“.

© REUTERS / Dado RuvicВалентин Инцко, високи представник за Босну и Херцеговину
Додик поручио Инцку: Ово није ни 1918. ни 1945. година - Sputnik Србија
Валентин Инцко, високи представник за Босну и Херцеговину

Да је икада помислио да БиХ треба да се интегрише у ЕУ, констатовао је српски члан Председништва, Инцко би одступио с тог места и пред Саветом безбедности УН рекао да протекторати не могу бити део ЕУ и да он својим одласком даје допринос просперитету БиХ.

„Валентин Инцко радије остаје да за бесну плату не ради ама баш ништа и с времена на време призове рат, не би ли што дуже остао ту, да да какав интервју, слаже понешто, тек толико да нас све подсети да је међународна управа још ту. А ово није ни 1918. ни 1945. година“, закључио је Додик.

Инцко је за бечки „Стандард“ рекао да се у БиХ „још води рат, без пушака“, те да „националисти и даље покушавају да унапреде своје ратне циљеве“.

Он је навео да „државна имовина још није расподељена“ и да је Милорад Додик изјавио да све што се налази на територији Рапублике Српске, припада Републици Српској, иако је, каже Инцко, „Врховни суд БиХ“ другачије одлучио.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала