Сусрет Путина и Зеленског на Криму? Кијев: Могуће, кад спусте руску заставу

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Уђи у базу фотографијаСурет Путина и Зеленског на Криму? Кијев: Могуће, кад спусте руску заставу
Сурет Путина и Зеленског на Криму? Кијев: Могуће, кад спусте руску заставу - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар спољних послова Украјине Дмитриј Кулеба сматра да је у овом тренутку сусрет председника Русије и Украјине, Владимира Путина и Владимира Зеленског, на Криму – немогућ. На брифингу за новинаре објаснио је под којим је условима то изводљиво за Кијев.
Сусрет председника Зеленског и Путина на Криму је могућ само у случају церемоније скидања руске и подизања украјинске заставе, односно обнављања пуног суверенитета Украјине над привремено окупираним Кримом“, рекао је Кулеба новинарима.

У садашњој ситуацији њихов сусрет на Криму је практично немогућ јер је Путин путовао на полуострво у циљу јачања војног присуства Русије, додао је он.

Путин је јуче посетио Крим где је најавио почетак изградње нових бродова и нуклеарних подморница који ће ојачати борбени потенцијал Русије.

Његова посета изазвала је бурне реакције у Кијеву, а Министарство спољних послова Украјине је „изразило протест због незаконите посете Путина Криму“.

На то су одговорили и кримски званичници упоредивши украјинско Министарство са чувеним циркусом „Сирк де солеј“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала