Помпео писао Дачићу

© AP Photo / Markus SchreiberАмерички државни секретар Мајк Помпео
Амерички државни секретар Мајк Помпео - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар спољних послова Ивица Дачић примио је писмо од америчког државног секретара Мајкла Помпеа у коме се истиче да САД сарађују са Србијом, као и са другим државама да би осигурале мир, стабилност и економски просперитет свих нација.

Помпео је навео да су САД свесне да „свако од нас као лидер треба да штити људска права, води дипломатију у име грађана које представља и настави да се састаје, макар и виртуелним путем“, саопштило је Министарство спољних послова.

Амерички државни секретар захвалио је Дачићу на честитки поводом 4. јула, Дана независности САД.

„Захвалан сам за поруку коју сте ми упутили, обрадовала ме је у тешким временима проузрокованим пандемијом“, поручио је Помпео.

„Сваке године 4. јула Американци празнују годишњицу потписивања Декларације независности САД која јасно каже да сва људска бића имају право на живот, слободу и потрагу за срећом. Ови идеали прожимају америчку дипломатију сваког дана“, навео је Помео.

Помпео је додао и да се радује наставку сарадње са Дачићем у циљу, како је навео, „превазилажења изазова са којима се заједно суочавамо, рада на унапређењу слобода и заштите људског достојанства свих људи“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала