Пролеће у октобру: Одложени шабачки фестивал ипак пред публиком

CC0 / / Позориште
Позориште - Sputnik Србија
Пратите нас
Пето издање фестивала „Позоришно пролеће“ одржаће се на јесен, од 7. до 11. октобра на сцени Шабачког позоришта.

Селекцију фестивала који се ове године одиграва под слоганом „Време, отисак, сећање“, чине најбоље представе из државних позоришта Србије, у организацији града Шабца и Шабачког позоришта, а уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије.

Фестивал ће отворити представа „Лепа Брена проџект“ групе аутора, у режији Владимира Алексића. Следећег дана на програму је „Травничка хроника“ по делу Иве Андрића, у драматизацији и режији Никите Миливојевића, а „Употреба човека“, комад урађен по роману Александра Тишме и у режији Бориса Лијешевића 9. октобра.

Ново читање „Нечисте крви“ у продукцији позоришта „Бора Станковић“ из Врања у режији Југа Ђорђевића, пред публиком је дан касније. Представа домаћина манифестације, Шабачког театра, „Два витеза из Вероне“ Мие Кнежевић затвара фестивал и играће се у част награђених.

Селектор Фестивала је глумац и бивши управник Шабачког позоришта Зоран Карајић, а председник Уметничког савета драмски писац Душан Ковачевић.

Шабачко пролеће“ се први пут ове године одржава на јесен, са мањим бројем представа и ограниченим бројем гледалаца, али, како кажу из дирекције, догодиће се, упркос свему, јер живот и позориште не смеју да стану.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала