Зашто кључа постсовјетски простор /видео/

Свет са Спутњиком
Свет са Спутњиком - Sputnik Србија
Пратите нас
За само пар месеци озбиљно је уздрмана стабилност у три земље на постсовјетском простору. Прво је букнула Белорусија, где су оспорени резултати председничких избора. Уследио је прави рат Азербејџана и Јерменије око спорне области Нагорно-Карабах, чије окончање засад није на видику.

Најзад, ове недеље и Киргизију су захватили хаос и нереди после парламентарних избора чији су резултати на крају поништени. Све те земље, осим Азербејџана, чланице су ОДКБ и Евроазијског економског савеза, у Јерменији и Киргизији налазе се руске базе, а Белорусија је део Савезне државе са Русијом.

Да ли су унутрашње слабости кључни разлог за потресе у тим државама или ту има уплива и са стране? Имају ли ове кризе ишта заједничко? Може ли и како да помогне Русија? Прете ли слични сценарији и другим бившим совјетским републикама, посебно оним које у блиској будућности очекују избори?

Са гостима данашњег издања емисије „Свет са Спутњиком“, српским дипломатом Владиславом Јовановићем и главним уредником информативног портала „Факти“ Ђуром Билбијом разговара Татјана Трикић.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала