Ове недеље регистрација још једне руске вакцине против короне

© Sputnik / Максим Богодвид / Уђи у базу фотографијаВакцина против вируса корона
Вакцина против вируса корона - Sputnik Србија
Пратите нас
Две руске вакцине против вируса корона пролазе кроз клиничка испитивања, а планирано је да једна од њих буде регистрована ове недеље, изјавио је министар здравља Русије Михаил Мурашко.
„Данас се на клиничким испитивањима налазе већ две руске вакцине, а једна вакцина је регистрована. Планирамо да ове недеље буде регистрована и једна од вакцина која пролази кроз клиничка испитивања, као и да почне да се производи, рекао је Мурашко на конференцији „Пандемија 2020: Изазови, одлуке и последице“.

Раније је прес-служба руске агенције за фитосанитарни надзор (Роспотребнадзор) саопштила да се регистрација вакцине против ковида 19, коју је развио центар „Вектор“, очекује 15. октобра.

Подсетимо, Федерални институт за индустријску својину Русије одобрио је 30. септембра државном Научном центру за вирологију и биотехнологију „Вектор“ патент за вакцину против вируса корона.

Министарство здравља Русије регистровало је у августу прву на свету вакцину за превенцију нове коронавирусне инфекције ковид 19, коју је развио Научни институт „Гамалеја“ заједно са руским Фондом за директне инвестиције. С тим у вези, директор Руског фонда Кирил Дмитријев изјавио је у понедељак да би широка примена руске вакцине против короне „Спутњик V“ могла да почне крајем октобра, почетком новембра.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала