Власници радњи у Израелу спалили робу у знак протеста због карантина /видео/

© REUTERS / AMMAR AWADПротест у Тел Авиву, Израел због анти-ковид мера.
Протест у Тел Авиву, Израел због анти-ковид мера. - Sputnik Србија
Пратите нас
Власници конфекцијских радњи у Тел Авиву данас су демонстрирали и побацали своју робу на улице, а потом је спалили у знак протеста због финансијске ситуације у којој су се нашли због мера изолације уведених услед пандемије корона вируса.

Данашњем протесту претходио је потез власника радње са ципелама у Тел Авиву који је своју робу недавно избацио на улицу.

Видео снимак његовог протеста постао је популаран на друштвеним мрежама и сматра се знаком очајања власника малих послова.

„Немамо више ништа да изгубимо зато идемо у рат за наше животе и животе наших породица“, рекли су данас гневни власници конфекцијских радњи у улици Јафа.

Демонстранти су узвикивали „Ви нас убијате“ и „Ми сви затварамо наше послове“, упозоравајући да ће пропасти без плана и позивајући да се укину мере изолације које су на снази у целој земљи.

С друге стране, супермаркети су почели да продају одећу и играчке па тако остварују профит јер је већина других радњи затворена.

Такозвани „корона вирус кабинет“ данас ће дискутовати о могућем ублажавању рестриктивних мера које су уведене пре скоро месец дана.

​У Израелу тренутно има око 45.000 активних случајева заразе, а 2.099 људи је преминуло, наводе израелски медији.

После почетног успеха у сузбијању ширења заразе Израел је нагло ублажио рестрикције у мају па се број заражених у једном дану нагло повећавао.

Премијер Израела Бењамин Нетањаху је данас рекао да је друга фаза рестрикција била веома успешна.

У Израелу је у поседња 24 сата забележено око 2.000 случајева заразе, а дешавало се да тај број буде скоро пет пута већи, преноси Н 1.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала