Трамп: Ускоро крај пандемије, Бајден преувеличава ситуацију

© AP Photo / Gerald HerbertАмерички председник Доналд Трамп
Амерички председник Доналд Трамп - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички председник Доналд Трамп поручио је присталицама на Флориди да ће пандемија ускоро бити окончана и оптужио свог ривала Џоа Бајдена да преувеличава здравствену кризу како би уплашио грађане и приволео их да гласају за њега.

На два скупа одржана у петак на Флориди, Трамп је исмевао Бајдена због тога што је у председничкој дебати одржаној дан раније рекао да САД улазе у „мрачну зиму“, наводи Ројтерс.

Амерички председник је рекао да Бајден и његови савезници преувеличавају озбиљност пандемије, како би гласаче приволели да гласају за њега.

„Убрзо ћемо окончати ову пандемију“, рекао је Трамп и обећао да неће затворити економију, него да ће се обрачунати са вирусом.

Бес због маскеманије: „Људи не желе да нон-стоп носе маску, Џо“
Он је истакао да грађани на изборима бирају „између економског успона и карантина“.

Трампове изјаве на скуповима одржаним на Флориди уследиле су након што је одржана друга и последња дебата двојице кандидата, на којој су два председничка кандидата разменили ставове о начину на који се треба борити са пандемијом.

У САД је од почетка пандемије више од 224.000 људи изгубило живот због ковида-19, док су милиони остали без посла.

Пандемија заузима централно место у предизборној кампањи, у којој је Трамп бранио свој одговор на епидемију вируса корона.

Бајден је у петак рекао да је Трамп одустао од борбе против пандемије и обећао да ће, уколико буде изабран за председника, затражити од Конгреса да усвоји свеобухватан закон о епидемији ковида-19, који ће потписати у првих десет дана по доласку на функцију.

Истраживачи са Института за здравствену метрику и евалуацију при Универзитету у Вашингтону су упозорили да би вирус корона могао да убије више од пола милиона људи у САД до краја фебруара 2021. године. Они такође процењују да би око 130.000 живота могло да буде сачувано уколико би сви носили маске, пренео је Танјуг.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала