Бела кућа се пожалила: Немамо више могућности за увођење нових санкција Русији

© Sputnik / Алексей Агарышев / Уђи у базу фотографијаБела кућа у Вашингтону
Бела кућа у Вашингтону - Sputnik Србија
Пратите нас
САД су увеле толико санкција Русији и Ирану, да је Вашингтон исцрпео све могућности за нове рестрикције, саопштио је помоћник за националну безбедност председника САД Роберт О'Брајан.

Новинари су питали О'Брајана, како Вашингтон планира да одговори на наводе америчке обавештајне службе да су Русија и Иран, наводно, добили неке информације о регистрацији америчких бирача и да желе да утичу на изборе.

„Једна од проблема са којим се суочавамо, како према Ирану, тако и према Русији је у томе што ми имамо толико санкција против тих држава да је остало врло мало могућности да се нешто уради с тим. Међутим, ми проучавамо све могуће мере обуздавања које можемо употребити према тим државама, као и према другима, као што су и Кина и неких других још непоменутих држава које покушавају да утичу на Американце по питању гласања. То је недопустиво“, рекао је саветник америчког лидера, поновивши да Вашингтон разматра „додатне опције“ у вези с тим.

Раније је Федерални истражни биро САД саопштио да су Иран и Русија прикупиле податке америчких гласача како би утицали на предстојеће америчке председничке изборе.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала