Митрополит Амфилохије отежано дише уз бол у грудном кошу, али није прикључен на респиратор

© Фото : Митрополија црногорско-приморскаМитрополит црногорско приморски Амфилохије Радовић
Митрополит црногорско приморски Амфилохије Радовић - Sputnik Србија
Пратите нас
Приликом јутрошњег контролног прегледа митрополита црногорско-приморског Амфилохија примећено је да отежано дише уз бол у грудном кошу, саопштено је из Митрополије црногорско приморске. Истичу да није прикључен на респиратор.
Митрополит црногорско-приморски Амфилохије Радовић - Sputnik Србија
„Стигли смо на врх Ловћена – е сад да градимо“: Разговор митрополита са лекаром у тешким тренуцима

„Одмах су урађене све анализе. Такође, и скенер плућне артерије и скенер плућа. Снимак је показао да је узрок отежаног дисања и бола појава ваздуха у средогруђу или пнеумомедиостинум, који се често јавља у ситуацијама у којима пацијент има осетљива плућа због дужине трајања упалног процеса и који су на кисеоничкој терапији дужи период, а готово је неизбежан када се ради о старијим пацијентима“, наводе из митрополије.

Скенер плућа и плућних артерија је показао да нема тромбозе а бронхоскопски налаз да су дисајни путеви чисти.

„Налаз на срцу је такође добар. И у наредном периоду, као и до сада ћемо уредно и детаљно извештавати о свим променама у вези са здравственим стањем митрополита Амфилохија који се од 6. октобра налази на болничком лечењу од болести узроковане вирусом корона“, поручују из МЦП.

Митрополит Амфилохије је био позитиван на вирус корона. О њему 24 сата брине тим лекара Пулмолошке клинике Клиничког центра Црне Горе.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала