Лукашенко: Стоп на граници и за Белорусе, раде на Западу нека се тамо и лече од короне

© Фото : БелТА / Уђи у базу фотографијаПредседник Белорусије Александар Лукашенко на церемонији инаугурације у Минску
Председник Белорусије Александар Лукашенко на церемонији инаугурације у Минску - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Белорусије Александар Лукашенко рекао је да је граничарима дао налог да у земљу, поред странаца, не пуштају ни Белорусе који су отпутовали у компликованом тренутку када је реч о пандемији вируса корона. Не треба нам да увозимо заразу, образложио је он.
„Дао сам налог команданту пограничних снага: не пуштајте у земљу не само људе са страним пасошима, него и оне паметне Белорусе који су отишли из земље у ово тешко време. Не треба нам да увозимо заразу. И није важно чији пасош та зараза има“, рекао је белоруски председник са састанку посвећеном ситуацији у вези с вирусом корона, пренела је ТВ ОНТ.

Како је рекао, „ако су отишли тамо да уче, нека уче, ако су отишли да раде, нека раде, нека раде и лече се“.

Белоруски председник је додао да није могао да остави границе земље отворене јер пик болести у Белорусији није достигнут. Реч је о привременој одлуци, додао је.

„Ми кажемо да смо затворили границе за оне који намеравају да дођу са Запада јер са Русијом немамо границе. Тамо видимо да се болест веома шири, посебно у Пољској“, рекао је он.

Подсетимо, Минск је 29. октобра ограничио улазак у земљу копненим путем „одређених категорија физичких лица из Литваније, Летоније, Пољске и Украјине“.

Председник Белорусије је раније данас објаснио да је затворио границу републике због епидемиолошке ситуације.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала