Полицијски час у седам општина на КиМ од вечерас у 20 до понедељка у пет

© AP Photo / Darko VojinovicПриштина
Приштина - Sputnik Србија
Пратите нас
Приштинско министарство здравља прогласило је полицијски час у седам општина на КиМ од вечерас у 20 часова до понедељка у 5.00 ујутру.

Због повећаног броја оболелих од корона вируса и лоше епидемиолошке ситуације, становници Приштине, Косова Поља, Гњилана, Обилића, Ђаковице, Подујева и Штимје неће моћи да уђу, нити да изађу из ових средина, од вечерас до понедељка ујутру, преноси портал Косово онлајн позивајући се на приштинске медије.

Из министарства здравља поручују да ће било која друга општина која уђе у црвену зону по броју заражених по глави становника, бити стављена у карантин.

Пред полицијског часа, према новим мерама заштите од пандемије ковида-19, прописује се и забрана делатности свих угоститељских објеката у том временском периоду на целој територији КиМ, преноси Косово онлајн.

Забрањен је и рад свих пословних субјеката и предузећа, трговинских и рекреационих центара, као и супермаркета.

Одлука се не односи на пекаре, апотеке, мале пијаце, пумпе за гориво, здравствене установе као и све оне који раде на томе да се осигура функционисање снабдевања.

Косовска полиција дужна је да изврши ригорозну контролу спровођења мера, одлука и Закона о превенцији и борби против пандемије ковида-19 на територији КиМ, каже се у одлуци приштинске владе и додаје да су за све прекршиоце ових мера, надлежни органи дужни да изрекну казнене мере.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала