Републиканци покрећу поступке за крађу избора, демократе тврде да је то Трампова позоришна представа

© AP Photo / Julio CortezИзбори за председника САД - бројање гласова
Избори за председника САД - бројање гласова - Sputnik Србија
Пратите нас
Изборни штаб актуелног америчког председника Доналда Трампа најавио је да ће покренути судски поступак с циљем да се обустави процес верификације изборних резултата у савезној држави Мичиген.

Истовремено, демократе су саопштиле да је један наводни сведок "штимовања" изборних резултата у држави Пенсилванији, повукао своје оптужбе, пренео је Ројтерс.

Правни заступник републиканаца Мет Морган изјавио је да је од суда затражено да се обустави верификација изборних резултата у Мичигену све док се поуздано не утврди да је гласање обављено у складу са законом.

Доналд Трамп је у више прилика тврдио да су избори били праћени бројним незаконитостима не понудивши доказе за своје оптужбе, а поједини правни експерти оцењују да Трампове тврдње немају велике потенцијал да промене исход избора.

Правна битка се води и у држави Пенсилванији због тврдњи да је било антидатирања гласачких листића послатих поштом.

"Примили смо велики број притужби", изјавила је синоћ заступница у Доњем дому парламента Пенсилваније, републиканка Дон Кифер.

Нешто касније, из демократског клуба у Представничком дому америчког конгреса стигло је саопштење у којем се наводи да је радник поште Ричард Хопкинс, који је иницијално пријавио случај са антидатираним гласачким листићима, повукао своје тврдње.

Републиканци су поднели захтев федералном суду у Пенсилванији да обустави верификацију изборних резултата на основу Хопкинсових тврдњи, али демократе су оцениле да су покушаји Трамповог изборног штаба "позоришне представе, а не судски спорови", пренео је Танјуг.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала