Сећање Борбе Чорбе на Џеја: Планирали су и да заједно сниме песму "Гастарбајтерска 2"

© Sputnik / Александар МилачићБорислав Бора Ђорђевић
Борислав Бора Ђорђевић  - Sputnik Србија
Пратите нас
Вођа "Рибље чорбе", као и остали чланови групе, још не може да прихвати да његовог вишедеценијског пријатеља и првог сарадника у бенду Мише Алексића више нема, а стижу нове тужне вести. Дан за даном, отишли су Џеј Рамадановски и Тихомир Тика Арсић, Борини драги пријатељи.

"Јутрос сам погледао новине, и са олакшањем констатовао да није умро неко ко ми је близак", прича Бора Ђорђевић за Новости. "Џеја је било немогуће не волети. "Чорба" је први пут ишла 1990. на аустралијску турнеју управо са тада млађаним Џејом. Био је на почетку каријере, драг и симпатичан", присећа се он.

Прослављени бенд и преминулог певача везује духовита песма "Гастарбајтерска 2", снимљена на "Чорбином" албуму "Нојева барка" 1999. Набрајање народњака који викендом иду на тезге "преко гране" у свакој строфи се завршава оним чувеним "и наравно Џеј". Било је предвиђено да, на крају песме, као гост Џеј каже "И наравно ја", али се то није реализовало, јер у време снимања песме није био у Београду.

"Кад смо снимили ту песму, неки од поменутих певача су се љутили, неки нису, а Џеки је био одушевљен", сећа се Бора. Говорио ми је "Брате, хвала ти. Скочила ми цена, сви ме зову". Последњи пут смо се срели на пумпи у Ћелијама, после свирки за српску Нову 2017. Било је ту и певања и плакања. Онда је дошла 2020...", завршава Бора Ђорђевић.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала