Турска опозиција позива да се системи С-400 ставе у употребу

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаПротивваздушни ракетни систем С-400 "Тријумф"
Противваздушни ракетни систем С-400 Тријумф - Sputnik Србија
Пратите нас
Главна опозициона Народна републиканска партија Турске позвала је власти земље да што пре ставе у употребу противваздушне ракетне системе С-400 због којих су им САД јуче увече санкције.
„Куповина С-400 која је постала разлог за увођење америчких санкција је суверена одлука Турске. Из тог разлога ми не прихватамо ову меру. То што сада треба урадити је – што пре употребити ове системе у које је уложено 2,5 милијарди долара“, написао је на твитеру посланик партије Унал Чевикоз.

Министарство спољних послова Турске позвало је САД да промени неправедну одлуку, која би могла да нашкоди билатералним односима две земље. За њих је увођење санкција „необјашњиво“, након што је Вашингтон у више наврата одбио понуду Анкаре да формирају заједничку радну групу.

Подсетимо, САД су увеле санкције Секретаријату одбрамбене индустрије Турске и његовом директору Исмаилу Демиру, као и тројици физичких лица због набавки руских противваздушних ракетних система С-400. Санкције укључују забрану добијања дозволе за извоз у САД, као и замрзавање имовине и визне рестрикције за директора Демира и још троје запослених.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала