Подигнута оптужница против девет Срба за ратни злочин

© tuzilastvobih.gov.baЗграда Тужилаштва БиХ
Зграда Тужилаштва БиХ - Sputnik Србија
Пратите нас
Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против девет особа бивших припадника Војске Републике Српске за злочин против човечности у Новосеоцима, општина Соколац, 1992. године, саопштено је из тог тужилаштва.

Како је пренео сарајевски портал "Кликс", оптужени се терете за напад на село Новосеоци и убиство 45 цивила бошњачке националности у септембру 1992.

Оптужени су Милан Тупајић (1954), Драгомир Обрадовић Драган (1950), Момчило Пајић Паја (1955.), Алекса Гордић Ацо (1968.), Миладин Гашевић Ћирко (1961. Момир Кезуновић Роки (1957.), Бранислав Кезуновић Мики (1959.) Жељко Гашевић Гашо (1968.) и Јадранко Шука (1957.).

Они се терете да су, за време рата у БиХ и широког и систематичног напада ТО, ВРС и полиције, на цивилно становништво бошњачке националности на подручју места Соколац и околине, као припадници 2. романијске моторизоване бригаде ВРС, учествовали у удруженом злочиначком подухвату, и нападу на село Новосеоци, насељено становништвом бошњачке националности.

За злочин у Новосеоцима, Тужилаштво БиХ води истрагу и против осумњиченог Крстић Радислава, који је у МКСЈ у Хагу, осуђен због геноцида у Сребреници и налази се на издржавању казне, преноси Танјуг.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала