Лекари о Додиковом стању: Није животно угрожен

© Фотохост-агентство / Уђи у базу фотографијаПредседник РС Милорад Додик
Председник РС Милорад Додик - Sputnik Србија
Пратите нас
Српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик, који је хоспитализован у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, стабилног је здравственог стања и није животно угрожен.

Из УКЦ-а, где је синоћ примљен на лечење, саопштено је да је у току детаљна дијагностичка обрада, преноси РТРС.

Урађен је још један тест на вирус корона, а резултати првог - због контакта са зараженом особом вирусом корона, били су негативни.

Додик је због мучнине и болова у желуцу хоспитализован у Универзитетском клиничком центру Републике Српске. Његово здравствено стање је стабилно.

"Српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик хоспитализован је у Универзитетском клиничком центру Републике Српске због мучнине и болова у желуцу, а здравствено стање за сада је стабилно и није животно угрожен. У току је детаљна дијагностичка обрада", саопштено је из УКЦ-а Српске.

Здравствено стање српског члана Председништва и лидера СНСД-а праћено је редовно јер је боравио у изолацији од 16. децембра, због контакта са особом зараженом вирусом корона.

Тест на ковид 19 показао је негативан резултат, потврдио је за РТРС портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

"Председник је осећао одређену малаксалост и због те малаксалости као и мучнине синоћ је примљен у УКЦ. Оно што је јако битно јесте да, осим тога што сам споменуо, председник се осећа добро, није прикључен на било какве апарате, на било какве уређаје за помоћ при дисању или било чему. Дакле, осећа се добро. Прати се његово комплетно стање и већ сутра ујутру ће бити више информација", изјавио је Ковачевић.

Ковачевић је додао да је урађен још један тест на вирус корона, а више информација саопштиће када буде завршена анализа.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала