Трамп потписао средства за владу, не и цео економски пакет

Пратите нас
Председник САД Доналд Трамп потписао је данас меру о продужењу финансирања америчких федералних агенција за још недељу дана, саопштено је из Беле куће.

Пакет мера подршке привреди и грађанима погођеним вирусом корона у износу од 892 милијарде долара, који је Конгрес усвојио ноћас, и даље чека Трампово одобрење како би постао закон, преноси Ројтерс.

Посланици у Конгресу су у међувремену прешли на проблем финансирања савезне владе до 28. децембра, како би се спречио прекид њеног рада.

Економске корона мере имају за циљ да подрже америчку привреду након вишемесечне неактивности, пошто нови талас ковида 19 наставља да хара широм земље, уз просечан број новозаражених од преко 214.000 људи сваког дана. До сада је од болести ковид 19 умрло више од 317.000 Американаца.

Свеобухватан пакет мера укључује уплате од 600 долара већини америчких грађана, плус плаћање накнада милионима људи који су остали без посла током пандемије, будући да претходни програм тих накнада истиче у суботу.

Амерички министар финансија Стивен Мнучин, који је изјавио да би чекови с финансијском помоћи због ковида могли да буду послати људима већ следеће недеље, похвалио је данас усвајање пакета мера у Конгресу.

„Потпуно смо посвећени томе да марљиви Американци што пре добију ову виталну подршку и да даље ојачамо наш економски опоравак“, рекао је Мнучин.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала