Српска православна црква пред новим изазовима /видео/

Свет са Спутњиком
Свет са Спутњиком - Sputnik Србија
Пратите нас
Током епидемије корона вируса, Српска православна црква прошла је кроз тежак период и искушења – од последица ове болести преминула су два стуба српске цркве – патријарх Иринеј и митрополит црногорско-приморски Амфилохије, а многе владике биле су заражене.

Током епидемије из цркве су, од стране свештених лица, стизале опречне оцене о самом вирусу, вршењу обреда и празновања верских празника током епидемије – црква поводом тога није заузела јединствен став.

О томе који изазови стоје пред Српском православном црквом у предвечерје избора новог Патријарха српског, као и положају СПЦ током епидемије корона вируса, у емисији „Свет са Спутњиком“ говориће верски аналитичар Жељко Ињац, док нам се, путем скајпа, из Холандије укључује свештеник Ненад Илић, старешина Храма св. Николе у Амстердаму.

Телефоном ћемо позвати оца Илариона игумана манастира Драганац на Косову и Метохији, позваћемо и Републику Српску одакле ће нам се јавити протонамесник др Зоран Пајкановић. Из Хрватске наши гости телефоном биће епископ пакрачки и славонски Српске православне цркве Јован Ћулибрк а како ће Срби у земљотресом погођеном подручју дочекати Божић чућемо од пароха сисачког  оца  Веселина Ристића.

Емисију уређује и води Никола Јоксимовић.

Слушајте нас на таласима Радио Новости 104,7 мегахерца, гледајте на фејсбуку Спутњика и Новости али и одложено на јутјуб каналу Спутњик Србија.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала