Србин учествовао у брукању Атлетика од трећелигаша, тренер запретио одласком

© AFP 2023 / HANDOUTСрпски фудбалер Иван Шапоњић на тренингу Атлетико Мадрида
Српски фудбалер Иван Шапоњић на тренингу Атлетико Мадрида - Sputnik Србија
Пратите нас
Атлетико Мадрид игра сезону из снова. Први су у Примери од самог старта нове сезоне, прошли су групу у Лиги шампиона, али је пораз од трећелигаша у Куп Краља био довољан да пробуди духове на „Ванди Метрополитану“.

Наиме, тренер Дијего Чоло Симеоне је после шокантног пораза од Корнеље (1:0), у којем је учествовао и Иван Шапоњић, бивши млади српски репрезентативац, индиректно поручио да лако може да се деси да догодине не буде на клупи гиганта из Мадрида.

Није проблем сам пораз, колико чињеница да екипа која се са љутим градским ривалом Реалом трка за титулу у Примери, вапи за појачањима у нападу.

Недавно је раскинут уговор са Дијегом Костом, па су Луис Суарес и суперталентовани Жоао Феликс недовољни за борбу на два фронта, због убитачног ритма проузрокованог пандемијом вируса корона.

„Трудићу се да исправимо ову елиминацију из Купа Краља уколико и наредне године будем овде“, поручио је Дијего Чоло Симеоне.

Мало је рећи да темпераментни Аргентинац ужива статус легенде клуба, не само због титуле коју је као тренер обезбедио „јорганџијама“ 2014. године, као и финала Лиге шампиона, већ и због ауторитета који ужива од стране фудбалера у црвено-белим дресовима.

Симеоне је послао челницима поруку да не мари превише за то што је клуб под кредитом за „Ванду“, као и што су плате око 350 милиона евра бруто, већ захтева да се доведе у квалитетан нападач, као помоћ Суарезу и Феликсу.

Прва мета је Аркадијуш Милик из Наполија, само што су Италијани зацепили суму од 15 милиона евра на име обештећења, али је то превише за играча којем уговор истиче у јуну.

Волео би Чоло Симеоне да му из Вига стигне Јаго Аспас, али је он легенда Селте и јасно је да га клуб неће пустити. Такође, и он је везан за Селту. Нераскидива је то веза и љубав...

Милан Лане Јовановић - Sputnik Србија
Лане Јовановић за Спутњик: Србију стигла страшна казна за смене Антића и Муслина

Алтернатива је Раул де Томас, центарфор Реал Мадрида, који је на каљењу Еспањолу, а одлично му иде у Сегунди где је на 17 мечева чак 12 пута био стрелац. Ипак, једно је Примера, а нешто потпуно друго Сегунда.

Шпански медији, они наклоњени мадридским клубовима, попут Марке и Аса смирују узавреле страсти на релацији Симеоне-Атлетико и пишу да нема дилеме да ће Аргентинац продужити актуелни уговор који је на снази до лета 2022. године.

Довођење нападача у јануарском прелазном року дефинитивно ће дати одговор на питање каква је судбина Чола Симеонеа на клупи тима с којим је освајао титуле и као тренер и као играч.

Медијски рат Фјурија и Џошуе: Победило те је буцмасто дете

Милош Теодосић добио сина

„Змај“ у 38. години – некада најбољи бек, а данас бриљира у везном реду

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала