Ивковићу и Вучићу Златне значке поводом 100 година Радничког

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICДушан Дуда Ивковић и Александар Вучић
Душан Дуда Ивковић и Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Легендарном кошаркашком тренеру Душану Дуди Ивковићу и председнику Србије Александру Вучићу данас су уручене Златне значке поводом обележавања 100 година постојања Спортског друштва Раднички.

На свечаности у Музеју Југославије, Ивковићу је признање додељено за животно дело, а председнику Вучићу за изузетан допринос и помоћ.

Дуда Ивковић, уз брата Слободана, једна је од највећих тренерских легенди које су потекле из спортског друштва са Црвеног крста.

Вучић је као председник Републике значајно помогао Спортском друштву, а већ дуго је почасни председник Боксерског клуба Раднички.

Свечаности присуствују и председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, министар омладине и спорта Вања Удовичић, градоначелник Зоран Радојичић, бивши спортисти Радничког...

Обележавање значајног јубилеја употпуњава изложба "Наш први век", на којој су кроз путовање у историју дуго 100 година представљени значајни резултати и сви они који су стварали клуб и његову традицију.

Спортстко друштво Раднички основано је 1920. године, као Београдски раднички спорт клуб.

За век постојања, екипе СД Раднички освојиле су 39 екипних сениорских титула државног првака и 22 Купа Југославије, у рукомету, боксу, кошарци, одбојци, шаху, рвању, џудоу, стрељаштву и рагбију.

Рукометашице Радничког су уз то освојиле и три европска Купа шампиона и три Купа победника купова Европе, што су и највећи екипни успеси Спортског друштва.

Спортисти Радничког у појединачној сениорској конкуренцији су при том освојили и 166 појединацних сениорских титула државног првака, у боксу, рвању, каратеу, кик-боксу, џудоу, шаху, стрељаштву, гимнастици и атлетици, уз мноштво сребрних и бронзаних одличја и стотине медаља у млађим категоријама.

Бранећи боје државне репрезетације спортисти Радничког освојили су седам златних и шест сребрних медаља на Олимпијским играма, три златне, 13 сребрних и 12 бронзаних медаља на Светским првенствима и осам златних, 24 сребрне и осам бронзаних медаља на Европским првенствима.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала