Немачки политичар: Европа без Русије може остати „потпуно сама у свету“

© Sputnik / Sergey Guneev / Уђи у базу фотографијаЗаставе Немачке, Русије и ЕУ
Заставе Немачке, Русије и ЕУ - Sputnik Србија
Пратите нас
Немачки политичар, бивши премијер Бранденбурга Матиас Платцек у интервјуу за медијску групу РНД истакао је важност унапређења узајамно корисних односа Москве и Брисела.

Платцек је позвао да се започне рад на заједничкој архитектури безбедности са Русијом, на равноправним условима. Ако се то не деси, Европа може гурнути Москву у даље зближавање са Кином, сматра бивши премијер.

„Затим, ако у САД поново изаберу „погрешног“ председника – а то се може десити – ми, Европљани, се можемо изненада наћи потпуно сами у свету“, објаснио је Платцек.

По његовим речима, државе ЕУ неће успети да реше постојећа сложна питања без учешћа Русије. Платцек је навео да у сфери врло важних питања улазе климатске промене, борба против тероризма, проблем избеглица, безбедност на Блиском и Средњем истоку, разоружање.

„Међу нама не постоји океан. Само то је довољно да се побринемо око побољшања односа“ навео је он.

Немачки политичар је уверен да је дошло време да се преиспита политика санкција према Москви. Ограничења, по његовим речима, наносе штету обема странама и довела су до погоршања политичких односа и раста претње војним конфликтом.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала