Ко побеђује, а ко губи у светској трци за вакцине /видео/

Свет са Спутњиком
Свет са Спутњиком - Sputnik Србија
Пратите нас
Прво јагма за маске и респираторе, а сад су на ред дошле вакцине. У светској трци за цепиво против вируса корона све је у игри – геополитика, новац, обавештајне службе, дипломатија, лична познанства. Све то зато што је извесно да вакцине не могу да се произведу довољно брзо у довољној количини.

У ситуацији кад 10 посто земаља света располаже са 90 одсто вакцина многе државе, посебно сиромашне остају кратких рукава, а од отимања се не преза ни међу савезницима. Да ли је заиста свет као Титаник у коме би богати да приграбе све чамце за спасавање? Како је трка за вакцине заменила трку у наоружању? Ко у њој побеђује а ко губи? Који су и колики улози? Зашто не стижу вакцине из система Ковакс? Може ли Србија из овог рата да изађе као победник или бар без већих траума?

О рату за вакцине у емисији „Свет са Спутњиком“ говоре социолог професор др Слободан Рељић, др Марија Гњатовић из Института за примену нуклеарне енергије и аналитичар и адвокат Бранко Павловић.

Емисију уређује и води Татјана Трикић.

Слушајте нас на таласима Радио Новости 104,7 мегахерца, гледајте на Фејсбуку Спутњика и Новости али и одложено на Јутјуб каналу Спутњик Србија.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала