Казахстан регистровао вакцину „Спутњик Ве“ домаће производње

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаПроизводња вакцине "Спутњик Ве" у Казахстану
Производња вакцине Спутњик Ве у Казахстану - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2021
Пратите нас
Казахстан је регистровао вакцину против ковида „Спутњик Ве“ (Sputnik V) произведену у Карагандинском фармацеутском комплексу, саопштила је прес служба предузећа.

„Карагандински фармацеутски комплекс завршио је процедуру регистрације вакцине против вируса корона ‘Гам-КОВИД-Вак’ (‘Спутњик Ве’) на територији Републике Казахстан“, наводи се у саопштењу предузећа.

Како се наводи у саопштењу, 13. фебруара је од експертске организације Министарства здравља Казахстана добијен закључак о безбедности, квалитету и ефикасности вакцине на основу резултата разматрања регистрационог досијеа. На основу овог закључка, Комитету за медицинску и фармацеутску контролу Министарства здравља послата је пријава за добијање уверења о регистрацији.

Раније је објављено да је Казахстан 1. фебруара започео вакцинацију против вируса корона руском вакцином „Спутњик Ве“. Прва партија вакцине испоручена је Казахстану на основу једнократне дозволе за увоз.

У фабрици је започета производња вакцине од руских компонената. Према прелиминарним прорачунима, већ крајем фебруара ове године планирана је испорука око 90 хиљада доза вакцине „Спутњик Ве“ казахстанске производње у све регионе ове земље.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала