Кецмановић поражен на дебију чувеног Аргентинца /фото/

© AP Photo / Thibault CamusСрпски тенисер Миомир Кецмановић
Српски тенисер Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2021
Пратите нас
Српски тенисер Миомир Кецмановић поражен је у осмини финала турнира у Кордоби, у првом мечу на којем га је водио чувени Аргентинац Давид Налбандијан.

Од Кецмановића је био бољи домаћи тенисер Хуан Мануел Серундоло, тренутно 335. тенисер света, са 2-1 у сетовима после скоро два и по сата игре – 6:7, 7:5, 6:2.

Налбандијан је непосредно пред почетак овог турнира кренуо да ради са 41. играчем планете.

„Много ми значи што је уз мене неко као Давид. Био је један од најбољих у својој генерацији и његово искуство ће ми помоћи. Гледао сам га много пута, сећам се његових мечева, које сам гледао преко Јутјуба, када је побеђивао чланове 'велике тројке', то је било невероватно. Надам се да ћемо имати прилике да много радимо. Већ ми је рекао неке идеје. Важни су процес учења и могућност да се напредује, а резултати ће на све то природно доћи“, рекао је Кецмановић пред почетак турнира.

​Тридесетдеветогодишњи Налбандијан је некада био трећи тенисер планете. Освојио је 11 титула, а најбољи учинак на гренд слемовима му је финале Вимблдона из 2002. године.

Иако није спорно да Кецмановић може много да научи од Налбандијана, за сада кратка сарадња му није помогла против деветнаестогодишњег Серундола.

​У првом сету је прокоцкао предност брејка, па онда у последњем тренутку направио исти и вратио се у сету, који је недуго затим решио у тај-брејку.

Маријана Вељовић, српски тениски судија - Sputnik Србија, 1920, 25.02.2021
Скандирају јој Хрвати, бриљира у послу: Ко је „слатка, мала Маријана“?

Млади српски тенисер је у последња два сервис гема Аргентинца у другом сету имао по брејк лопту. Није искористио ниједну, па је уследила казна после које се отишло у одлучујући део игре.

Ту је Кецмановић, који је раније изјављивао да мрзи шљаку, подлогу на којој се игра турнир у Кордоби, потпуно потонуо и доживео убедљив пораз.

Серундоло ће у четвртфиналу играти против Бразилца Тијага Монтеира.

​► Троицки за Спутњик детаљно описује муке у Аустралији и најављује велику одлуку до Вимблдона

Ћутали су док је Новак причао о проблемима, а сада се јавио и Американац: „Систем је урушен“

Бизарна ситуација у Чилеу: Тенис, фудбал, протест, пси и деца /фото, видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала