У Црну Гору стигле „Синофармове“ вакцине

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICКинеска вакцина „Синофарм“
Кинеска вакцина „Синофарм“ - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2021
Пратите нас
У Црну Гору је стигао контингент од 30.000 доза кинеске вакцине „Синофарм“. Вакцине су у просторијама „Монтефарма“ дочекали министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић и амбасадор Кине у Црној Гори Љу Ђин.

Вакцине су донација Народне Републике Кине, а како је саопштено из Владе, доказ је изузетно добре сарадње и традиционалног пријатељства двију земаља.

Боровинић Бојовићева је изразила очекивање и наду да ће оваквих сусрета у будућности бити још и позвала грађане да се одазову вакцинацији, преносе Вијести.

„Вјерујем да ће број вакцинисаних бити онакав какав очекујемо. Користим још једном ову прилику да апелујем на грађане да се вакцинишу, али и придржавају свих мера, јер процес имунизације захтева одређено време деловања. Сходно томе, молим још једном грађане да све епидемиолошке мере поштују у циљу заштите сопственог и здравља свих грађана Црне Горе“, поручила је Боровинић Бојовићева.

Она се захвалила на донацији и и изразила захвалност због доласка кинеских вакцина.

„Ово је још један доказ пријатељских односа и велике солидарности између наше две државе, зато желим да се у име комплетне Владе, премијера и у име Министарства здравља и своје лично име још једном захвалим Народној Републици Кини, председнику државе, њиховим грађанима, његовој екселенцији“, казала је министарка здравља.

Љу Ђин је изразио задовољство што сведочи доласку 30.000 доза кинеских вакцина, које је његова земља донирала Црној Гори.

„Црна Гора је међу првим земљама у Европи која је примила донацију вакцина из Кине, што симболизује пријатељство и добре жеље кинеског народа према Црној Гори. Данашња донација управо показује традиционално пријатељство двије државе, да смо добри партнери и дугорочно се обострано разумемо, поштујемо и помажемо, нарочито од почетка пандемије ковид 19. Верујемо да ће кинеска вакцина помоћи Црној Гори да што пре победи у борби против пандемије и што пре заједно отворимо ново поглавље свог живота и рада, поручио је кинески амбасадор, наглашавајући да су кинеска и црногорска влада договориле набавку потребних количина кинеских вакцина за нашу земљу“, казао је Љу Ђин, саопштено је из Владе.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала