Вучић и Харченко: Сарадњом до стабилности на Западном Балкану

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић и Александар Боцан-Харченко
Александар Вучић и Александар Боцан-Харченко - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2021
Пратите нас
Политика мира и сарадње неопходна је за стабилност Западног Балкана, оценили су данас у разговору председник Србије Александар Вучић и руски амбасадор Александар Боцан Харченко.

Српски председник и руски дипломата разговарали су и о регионалној ситуацији, посебно о Босни и Херцеговини и Косову и Метохији.

Вучић и Боцан-Харченко размотрили су и планове за одржавање Санктпетербуршког међународног економског форума, који би био прилика за нове разговоре о економској сарадњи и посебно о трговинској размени, за коју је постављен циљ да премаши четири милијарде долара.

Двојица саговорника су изразили задовољство напретком економске сарадње Србије и Русије и истакли да заједнички инфраструктурни пројекти, попут пруге Стара Пазова-Нови Сад и железничког диспечерског центра, као и пројекти у области енергетике, попут гасовода од бугарске до мађарске границе, доприносе економском напретку наше земље, саопштила је прес служба председника.

Констатовано је, такође, да ови пројекти прате планирану динамику.

Председник Вучић је захвалио за нових 100.000 вакцина Спутник В, које су јуче допремљене и које доприносе да се процес вакцинације у нашој земљи несметано наставља.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала