Канада изненадила Србију: „Очекивали смо њихов најјачи тим“

© AP Photo / Andy BrownbillСрпска тенисерка Олга Даниловић
Српска тенисерка Олга Даниловић - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2021
Пратите нас
„Канада нам стиже ослабљена, очекивали смо њихов најјачи тим, јер је ово коло такмичења веома важно, даје тиму шансу да се пласира у Светску групу којој сви тежимо“, изјавио је селектор женске тениске репрезентације Србије Душан Вемић.

Тенисерке Србије 16. и 17. априла у Краљеву играју против Канаде Били Џин Кинг Куп (донедавно Фед куп) меч плеј-офа за пласман у квалификације Светске групе.

На Вемићевом списку су Нина Стојановић, Олга Даниловић, Александра Крунић, Ивана Јоровић и Лола Радивојевић, док селекторка Канаде Хајди Ел Табах на гостовање Србији долази са следећим играчицама: Лејла Фернандез, Ребека Марино, Шерон Фичман и Керол Жао.

„Изненађен сам избором тима са којим Канада стиже у Краљево. Сигурно је да су планирали да носилац битке против нас буде њихова најбоља тенисерка Андреску, шеста играчица света, али догодило се да је она у финалу у Мајамију пре неколико дана доживела поведу и предала меч у другом сету, што је десетковало редове нашег противника. Нема ни Ежени Бушар која је такође била топ десет играчица и у последњих пола године се враћа и напредује, бележи добре резултате и увек је незгодан противник“, рекао је Вемић.

Првог и другог такмичења дана играју се по два сингл меча и на крају дубл.

„Стиже нам ослабљена Канада, а ми смо очекивали њихов најјачи тим, јер ово коло такмичења је јако важно, даје тиму шансу да се пласира у Светску групу којој сви тежим. Са друге стране онај ко изгуби пада поново у зонско такмичење које је јако напорно, исцрпљујуће и са којим нико није срећан. Ту су и Олимпијске игре ове године, које такође имају тежину и доносе превагу да се најбоље играчице одазову позиву селектора за Били Џин Кинг Куп који је специфично такмичење, као што је и Дејвис куп“, каже Вемић.

„У два дана имамо пет мечева, што је јако захтевна структура, ја се надам и верујем да ће наше девојке показати форму и тимски дух, да ће једне од других извући максимум и цео стручни штаб ће им помоћи да оне то и учине. Верујем да ће наше девојке пружити максимум и дати шансу себи и нашој репрезентацији да победимо“.

Србија ће имати предност домаћег терена против Канаде, али она неће бити ни близу толико значајна колико би била да је дозвољен долазак публике.

Вемић, некада 31. дубл играч света, анализирао је састав који ће се супротставити његовим изабраницама.

„Канада има две искусне играчице у овом саставу који су најавили за долазак у Србију. Од четири играчице које стижу најнеискуснија је уједно и најбоља, то је Лејла која има 18 година и која је освојила WТА титулу сада у марту на такмичењу у Монтереју. Ту је и ветеранка Марино која се сада враћа тенису и која је увек незгодна због стила игре, Карол Жао није играла превише турнира у последњих 18 месеци, Фичман је специјалиста дубла, умела је раније доста добро да игра и сингл, све у свему биће занимљиво, а ми се надамо да у ћемо у наредних десет дана до меча имати довољно времена да се припремимо и да наша најбоља игра коју будемо пружили буде довољна за победу“, закључио је Вемић.

Победник меча у Краљеву обезбедиће пласман у квалификације 2022. у којима ће се борити за улазак у завршни турнир Били Џин Кинг купа, који ће се одржати у априлу 2022. године, за шампионски трофеј борити 12 најбољих селекција света.

Последњи пут Србија и Канада одмериле су снаге 2014. у Монтреалу када је до победе стигао домаћин резултатом 3:1.

► Федерер је прошлост – Иванишевић открио да Ђоковић има нови циљ

► Ђоковић открива како ће изгледати живот у „београдском мехуру“ /видео/

► Из Русије је отишао због новца, исти тражи и од Новака – али не би са њим у „рат“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала