Вучић: Нисмо учествовали у тестирању вакцина

Пратите нас
Нисмо учествовали у тестирању кинеских или било којих других вакцина, већ смо све купили након што су прошле све фазе тестирања, истакао је данас председник Србије Александар Вучић.

Вучић је, у разговору са представницима Атлантског савета, казао да не верује да је оно што је урадио тим на који је поносан, а чији је он део, нешто огромно историјско, иако је наша земља својим напорима добила више вакцина од осталих. Рекао је да је Србија купила и добила све вакцине након што су прошле све фазе тестирања, подсетивши да је први аранжман постигнут са „Фајзером“.

„Они су тачни у испоруци као швајцарски сат. Увек испоручују као што смо се договорили и задовољан сам тиме“, објаснио је Вучић.

Подсетио је да је Србија добила и велике испоруке вакцина из Кине, „Астра зенека“, као и „Спутњик Ве“ из Русије.

Недавно, указао је, постигнут је договор и са „Модерном“ о њиховој вакцини против короне, које ће у Србију стићи крајем октобра.

Нагласио је да се у набавци вакцина Србија није понашала геополитички, већ само имајући у виду спасавање људских живота, те га, додаје, не интересују критике с тим у вези, пренео је Танјуг.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала